Štefečeková zvíťazila v trape žien na Grand Prix Cypru

26.02.2013 Celý región

Larnaka 25. februára (TASR) - Víťazstvom slovenskej reprezentantky Zuzany Štefečekovej sa v pondelok skončila v rámci Grand Prix Cypru v Larnake súťaž v trape žien. Zverenka trénera Branislava Slamku zvíťazila po celkovom výkone 70 bodov v kvalifikácii, v semifinále k ním pridala 13 a vo finále v priamom súboji s Ruskou Tatianou Barsukovou zvíťazila 12:11. Na treťom mieste skončila Britka Caroline Poweyová.

Druhá Slovenka Jana Mezeiová obsadila 7. miesto so 63 bodmi v kvalifikácii a o postup do finále prišla až v rozstrele. V ňom dve súperky porazila, dve boli nad jej sily.

"Zuzka dosiahla v kvalifikácii spolu s Barsukovovu najlepší výkon 70 bodov, podľa nových pravidiel sa však tento výkon ďalej neráta a ide sa od nuly. V semifinále dosiahla najviac a vo finále zvíťazila nad Ruskou o jeden bod. Finále ale nezačala najlepšie, strácala zo začiatku dva body, naštastie v závere sa to otočilo a koniec nezvládla Ruska. Mezeiová prišla o finále v k.o rozstrele piatich strelkýň," povedal pre TASR Branislav Slamka.

výsledky:

trap, ženy: 1. Zuzana Štefečeková (SR) kvalifikácia 70, semifinále 13, finále 12, 2. Tatiana Barsukovová (Rus.) 70+12+11, 3. Caroline Poweyová (V. Brit.) 63+4,12+13,...7. Jana Mezeiová (SR) 63+3
 

Vyberte región